Μετά από 15 μέρες... ξεσπιτωμένοι, οι πελαργοί στο Καλοχώρι έχουν πια τη δική τους φωλιά

του Πάνου Τσίκαλα

Δεκαπέντε ημέρες μετά το σχετικό αίτημα, και με την ανάδειξη του ζητήματος από τη GreenAgenda.gr, τοποθετήθηκε τελικά από τον ΔΕΔΔΗΕ η τεχνητή φωλιά για τους δύο πελαργούς στο Καλοχώρι, στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία του ζευγαριού που ήθελε να χτίσει εκεί το σπιτικό του.

Έπειτα από την πίεση οικολογικών οργανώσεων και μετά το δημοσίευμα της Greenagenda.gr, ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε συνεργείο ώστε να τοποθετηθεί η φωλιά, ενώ στη συνέχεια αποτέθηκαν εκεί τα αβγά του θηλυκού πελαργού.

«Οι 15 ημέρες μάλλον είναι... ρεκόρ για αυτό που έγινε. Ένας απλός πολίτης δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη με τη διαδικασία που προκρίνει ο ΔΕΔΔΗΕ και μονάχα μετά την πίεσή μας μέσω φορέων και φυσικά της δημοσιότητας καταφέραμε να έρθει συνεργείο και να τοποθετηθεί τελικά η φωλιά», τονίζει στη Greenagenda.gr το μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτει ότι το ευτύχημα ήταν πως η θηλυκή πελαργός πήγε στη φωλιά και επώασε τα αβγά χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη ζωή του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πελαργοί, μετά από ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων, έφτασαν στο Καλοχώρι προκειμένου το θηλυκό να εναποθέσει τα αβγά του και μαζί να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια. Επί 14 ημέρες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μία φωλιά σε μια κολόνα ηλεκτροφωτισμού, ωστόσο, παρά την επιμονή και την υπομονή τους, οι προσπάθειές είχαν αποβεί άκαρπες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση