Θεσσαλονίκη: Νεκρή αφρικανική νερόκοτα που καταγράφεται σπανίως στην Ελλάδα

Ένας πολύ σπάνιος επισκέπτης καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας. Ο λόγος για μία Αφρικάνικη Νερόκοτα (Porphyrio alleni) που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη τραυματισμένη στο Κολχικό Θεσσαλονίκης από κάτοικο, που ειδοποίησε τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης.

Το πουλί, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από τη «Δράση για την Άγρια Ζωή», βρέθηκε τραυματισμένο, κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από όχημα που κινούταν στο δρόμο που υπάρχει δίπλα στο ποτάμι όπου ενδεχομένως σύχναζε το πουλί. Δυστυχώς όμως δεν άντεξε τα τραύματά του και το πρωί της Παρασκευής κατέληξε παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να κρατηθεί στη ζωή.

Το είδος αυτό είναι τυχαία εμφανιζόμενος σπάνιος επισκέπτης της ηπείρου μας από την υποσαχάρια Αφρική, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί στο παρελθόν μόλις σε δύο περιπτώσεις: τον Γενάρη του 1996 όταν ένα εξαντλημένο ενήλικο άτομο βρέθηκε στην Πάρο και τον Δεκέμβρη του 2013 όταν -πάλι- ένα ενήλικο άτομο παρατηρήθηκε και φωτογραφήθηκε κοντά στα Χανιά. «Πρόκειται για την 3η καταγραφή του είδους στην Ελλάδα! Κρίμα που δεν τα κατάφερε», καταλήγει η «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Πηγή φωτογραφίας: «Δράση για την Άγρια Ζωή»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση