Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι το γλέντησαν κατά χιλιάδες και… ανακύκλωσαν μαζικά (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου έλαβε χώρα το Φεστιβάλ παράδοσης και πολιτισμού «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες». Δεν γλέντησαν μόνο αλλά έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους στο περιβάλλον και ότι τους ενδιαφέρει η ανακύκλωση αλουμινίου και πλαστικού. Σε τέσσερις ημέρες συλλέχθηκαν συνολικά 160 κιλά αλουμίνιο και 320 κιλά πλαστικό.

Ο κόσμος ενημερώθηκε και ανακύκλωσε κουτιά μπίρας και αναψυκτικών κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του προγράμματος ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» με το Φεστιβάλ. Το «Κάθε Κουτί Μετράει» έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανακύκλωση των κουτιών μπίρας/αναψυκτικών που χρησιμοποιούνται εκτός σπιτιού. Φέτος το καλοκαίρι, μετά από τα Φεστιβάλ River Party στο Νεστόριο και στα Λουτρά Πόζαρ, ήρθε η συνεργασία με το Φεστιβάλ παράδοσης και πολιτισμού «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες» στον δήμο Παύλου Μελά, όπου φιλοξένησε σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

«Ήταν μια επιτυχημένη και εξαιρετική συνεργασία. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε. Όταν η ανακύκλωση συναντά την παράδοση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», είπε στη Greenagenda.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Εθελοντισμού του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του προγράμματος για την Ελλάδα, Ειρήνη Τοπουζίδου, τόνισε ότι, «μετά από δύο χρόνια πανδημίας, επιστρέψαμε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και συμμετοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Εκτός από τα κουτάκια που συλλέχθηκαν εκείνο που μετράει πιο πολύ είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών. Γιατί κάθε κουτί που ρίχνουμε στον σωστό κάδο μπορεί να ανακυκλωθεί αμέτρητες φορές».

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέχθηκαν από τον δήμο Παύλου Μελά θα καταγραφούν στο 4ο Δημοτικό σχολείο Πολίχνης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή στις σχολικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα της τελευταίας βραδιάς των εκδηλώσεων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό ως οικονομική ενίσχυση σε κατοίκους της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση