Θεσσαλονίκη: Οι τέσσερις στόχοι της Πειραιώς για την Agenda 2020

Σε περιβάλλον ομαλοποίησης της οικονομίας και θετικών προοπτικών για την Ελλάδα, που μπορεί να προσβλέπει σε ανάκαμψη της οικονομίας μεγαλύτερης και από το 1% για φέτος, η Τράπεζα Πειραιώς θέτει σε εφαρμογή το στρατηγικό της σχέδιο με την κωδική ονομασία Agenda 2020.

Toυς στόχους του Agenda 2020, παρουσίασαν σε πελάτες της Τράπεζας από τη Θεσσαλονίκη, οι επικεφαλής της νέας διοίκησης της «Πειραιώς», ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χατζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου, στόχοι που εφ’ όσον επιτευχθούν θα επιτρέψουν στην Τράπεζα να αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις της προς τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε το 2020 να χορηγήσει 5 δις ευρώ, έναντι των 2 δις ευρώ νέων δανείων που χορήγησε το 2016.

Στη συνάντηση γνωριμίας με πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Χατζηνικολάου, σχολίασε τις οικονομικές εξελίξεις που διαμορφώνουν ένα πιο θετικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές στο Eurogroup της Πέμπτης 15 Ιουνίου, να κλείσει η αξιολόγηση και, συνεπώς, να καταβληθεί η δόση.

Εάν η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιωθεί, είπε ο κ. Χατζηνικολάου, θα περιοριστεί η πίεση στα ελληνικά ομόλογα και θα μειωθούν τα spreads, σημαντικά, ανεξαρτήτως του αν θα ενταχθεί η Ελλάδα στο μέτρο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση