Θεσσαλονίκη: Οι Cleaningans σκούπισαν το ρέμα της ΥΦΑΝΕΤ - Βρήκαν μέχρι και iPhone (φωτο+video)

του Νίκου Αβουκάτου

Την άσχημη εικόνα του ρέματος της ΥΦΑΝΕΤ στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, όπου ασυνείδητοι, εδώ και δεκαετίες, πετούν ανεξέλεγκτα ό,τι θέλουν, αντίκρισαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας καθαρισμού «The Cleaningans».

Κατά την πρόσφατη επιχείρηση καθαρισμού που πραγματοποίησε στην περιοχή, η εθελοντική ομάδα σκούπισε ένα σημαντικό και καταπράσινο τμήμα του ρέματος, πάνω από την οδό Παπάφη. Ο απολογισμός της επιχείρησης καθαρισμού ήταν δεκάδες μεγάλες σακούλες γεμάτες με πλαστικές συσκευασίες, κουτάκια αλουμινίου, κουτιά με μπογιές, λάστιχα, μπότες, ρούχα, εξαρτήματα αυτοκινήτων και ογκώδη αντικείμενα.

Η δράση των εθελοντών διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.

«Μαζέψαμε κάθε λογής απόβλητα, μεταξύ των οποίων και αρκετά επικίνδυνα, όπως μπογιές και λάστιχα, τα οποία κάποιοι ασυνείδητοι θέλησαν να ξεφορτωθούν μετά την ανακαίνιση του σπιτιού τους. Γεμίσαμε περίπου 10 μεγάλες σακούλες, χωρητικότητας 150 λίτρων, με κάθε λογής απόβλητα», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο Παναγιώτης Μοσχίδης, μέλος της ομάδας «The Cleaningans».

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί ο καθαρισμός στο νότιο τμήμα του ρέματος, καθώς και σε άλλα ρέματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ένας από τους κύριους σκοπούς των «The Cleaningans» είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της νέας γενιάς ώστε να αλλάξει νοοτροπία, να σέβεται το περιβάλλον και να το φροντίζει έμπρακτα όταν και όποτε χρειαστεί.

Ο συνολικός απολογισμός μόνο των σακουλών (χωρίς τα άπειρα ογκώδη) είναι πάνω από 230.000 λίτρα.

Όλα τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν απορρίφθηκαν σε κάδους της περιοχής.

@secret_skg

📍 Η καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη: Ένα καθημερινό πρόβλημα, που δεν εκλείπει ποτέ! 😣 #fy #fyp #thessaloniki #skg #tiktokgreece #mpesfy #secretskg #environment #volunteer

♬ πρωτότυπος ήχος - Secret_Skg

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση