Θεσσαλονίκη: Πέμπτη συνεδρίαση της Ομάδας τοπικής Υποστήριξης του PURE COSMOS

Η 5η συνεδρίαση της Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης του έργου PURE COSMOS – Public authorities Role Enhancing Competitiveness of SMeS, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, στις 12:00, στα γραφεία της Ανατολική Α.Ε. (1ο χλμ Θέρμης - Τριαδίου).

Το PURE COSMOS, στοχεύει στην ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη μείωση του διοικητικού φόρτου, με τη χρήση επιλεγμένων εργαλείων πολιτικής, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών από τις Περιφέρειες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο.

Στην 5η συνάντηση της Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης, θα παρουσιαστούν η Υπηρεσία μιας στάσης της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η προ-θερμοκοιτίδα ΟK!THESS και το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας Δήμου Καλαμαριάς, «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ».

Επίσης θα παρουσιαστούν οι Καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνησης της Καταλονίας – όπως το One stop Shop-OSS, το βασικό πρόγραμμα προ-θερμοκοιτίδας της Βαρκελώνης, το πρόγραμμα κουπονιών ενίσχυσης της εξωστρέφειας των start ups και ο κατάλογος εναλλακτικών χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων.

Τέλος θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα των Επόμενων Επιδεικτικών Επισκέψεων που οργανώνονται από το εταιρικό σχήμα του έργου το προσεχές διάστημα καθώς και το σχέδιο των συναντήσεων εργασίας Εμπειρογνωμόνων για την προσαρμογή καλών πρακτικών από τις χώρες του εταιρικού σχήματος, στο Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν 7 φορείς από 6 χώρες της Ε.Ε. (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ουγγαρία & Τσεχία). Από την Ελλάδα συμμετέχει η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση