Θεσσαλονίκη: Παιδάκια νηπιαγωγείου έφτιαξαν οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Στολίδια και διακοσμητικά για τα φετινά Χριστούγεννα από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν οι μαθητές του 17ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιούργησαν και φέτος ξεχωριστές κατασκευές. Τα υλικά που πήραν νέα ζωή είναι χαρτόκουτα, φελιζόλ, παλιές εφημερίδες, πλαστικά μπουκάλια νερού, γυάλινες συσκευασίες, ρολά από χαρτιά υγείας και κάψουλες καφέ.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους εντυπωσίασε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς των παιδιών. Οι ξεχωριστές δημιουργίες των μαθητών περιλαμβάνουν όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες από πλαστικό, ένα οικολογικό χάρτινο δεντράκι φτιαγμένο από τα ρολά χαρτί υγείας, δεντράκια από κάψουλες καφέ και δεκάδες χιονάνθρωπους.

Αυτό που επίσης άφησε άφωνους όλους είναι ότι για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τραπέζι του σαλονιού, τα μικρά παιδιά γέμισαν τα γυάλινα βάζα με νερό και έβαλαν μέσα σε αυτά φελιζόλ για χιόνι, στολίδια σε διαφορετικά σχέδια και μικρές φιγούρες.

«Τα φετινά χριστουγεννιάτικα στολίδια του νηπιαγωγείου μας έχουν διττό νόημα για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς εκτός από στολίδια χαράς, αγάπης και θρησκευτικής κατάνυξης είναι και στολίδια που προβάλλουν οικολογικές και περιβαλλοντικές αξίες. Θέλοντας να δώσουμε στα παιδιά να κατανοήσουν πως όμορφα πράγματα δεν γίνονται μόνο από ακριβά και φανταχτερά υλικά αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά συσκευασίας που παραλάβαμε στο νηπιαγωγείο μας τον προηγούμενο μήνα», επισήμανε μιλώντας στη Greenagenda.gr η Βιβή Σακκούλη, νηπιαγωγός και διευθύντρια του 17ου Νηπιαγωγείου.

Με τις μοναδικές δημιουργίες τους τα παιδιά απέδειξαν ότι η κυκλική οικονομία μπορεί εύκολα και με λίγη φαντασία να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Σύμφωνα με την κ. Σακκούλη, «όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης "έξις δευτέρα φύσις" (σ.σ. "η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου"). Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά μας από την μικρή τους ηλικία είναι ίσως ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον πλανήτη μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση