Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για το πώς συντάσσεται η πρόταση χρηματοδότησης από το LIFE

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA), διοργανώνουν εκδήλωση «Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017» στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305 – 307, αίθουσα εκδηλώσεων).

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος LIFE και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο μέρος θα διαρκέσει έξι ώρες και θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο ρόλος της ομάδας GR LTF, το Πρόγραμμα LIFE και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας, μέσω των χρηματοδοτούμενων υποπρογραμμάτων του για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή τα οποία χωρίζονται σε: α) περιβάλλον και αποδοτικότητα πόρων, β) φύση και βιοποικιλότητα, γ) μετριασμό και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και δ) περιβαλλοντική/κλιματική διακυβέρνηση και πληροφόρηση, καθώς και καλές πρακτικές και παραδείγματα έργων LIFE.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στη διεξαγωγή σεμιναρίου συγγραφής πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αύξηση του αριθμού και η βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων, ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των ελληνικών φορέων από το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο. Οι επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις συμπλήρωσης των φορμών της αίτησης, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία και τα δεδομένα που είναι καθοριστικά για την επιλεξιμότητα του έργου τους και πώς αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια αίτηση, β) η ενίσχυση των ικανοτήτων των δυνητικών δικαιούχων στην οργάνωση μιας πρότασης LIFE και στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των απαραίτητων εργαλείων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την αίτηση, και τέλος, γ) οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε έργο LIFE, να είναι ενεργοί στο φορέα τους στο στάδιο προετοιμασίας αλλά και υλοποίησης ενός έργου LIFE και να αντιμετωπίζουν με θετική ματιά την πρόκληση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ωφελούν τον τόπο τους, με πολλαπλό όφελος για τους ίδιους και για τους φορείς που εκπροσωπούν.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε περιοχή.

«Εκδήλωση Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης
για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017»

Μέρος Α: Πληροφόρηση
09:00 – 09:30 Εγγραφές
09:30 – 12:30 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα LIFE
Ο ρόλος της Ομάδας Greek LIFE Task Force
Το Πρόγραμμα LIFE και οι Τομείς Προτεραιότητας
Καλές Πρακτικές και Παραδείγματα Έργων LIFE
Ερωτήσεις/Απαντήσεις
12:30 – 13:30 Ελαφρύ Γεύμα

Μέρος Β: Εκπαίδευση
13:30 – 19:30 Σεμινάριο Συγγραφής Προτάσεων LIFE
Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν από τους εμπειρογνώμονες της GR LTF.
Εγγραφή: Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Α΄Μέρος ή/και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Β΄Μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιούνται στην φόρμα εγγραφής (http://bit.ly/2nraziI).

Για περισσότερες πληροφορίες
Κέλλη Κολιγιώργα
Εμπειρογνώμονας επικοινωνίας για το περιβάλλον
Greek LIFE Task Force Greek
E-mail: kkoligiorga@prasinotameio.gr
Τηλ: 2105241903 (εσωτ. 122)

Δημήτρης Χωματίδης
Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος
Greek LIFE Task Force
E-mail: dhomatidis@prasinotameio.gr Τηλ: 2105241903 (εσωτ. 123)

Θανάσης Μπισμπίκης
ΕΕΤΑΑ (Αθήνα)
E-mail: ampi@eetaa.gr
Τηλ: 2131320669

Στέλλα Αμοιρίδου
ΕΕΤΑΑ (Θεσσαλονίκη)
E-mail: amiridou@eetaa1.gr
Τηλ: 2310544714-731

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση