Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη η έκθεση για τον ανεξέλεγκτο μπαζότοπο δίπλα στον Περιφερειακό

του Νίκου Αβουκάτου

Στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρίσκεται για εξέταση ο υγειονομικός έλεγχος που αφορά έκταση ιδιώτη η οποία έχει μετατραπεί σε μπαζότοπο, εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά, δίπλα από την Περιφερειακή Οδο Θεσσαλονίκης. Οι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισαν τις παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού αλλά και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πριν από λίγους μήνες, ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr, μετά από καταγγελία αναγνώστριάς της, κατέγραψε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη έκταση, η οποία βρίσκεται δίπλα από τον Περιφερειακό, σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και μια ανάσα από παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις. Φίλτρα διαφόρων τύπων οχημάτων, δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και απορρίμματα, τόνοι μπαζών και μεγάλες ποσότητες  καμένων λαδιών αυτοκινήτων και άλλων αυτοκινητιστικών αποβλήτων, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

Χρειάστηκε να γίνει και δεύτερη αυτοψία των υπαλλήλων μετά την επιμονή της καταγγέλλουσας κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι «υπάρχουν δυο τσιμεντένιες ράμπες κάτω από τις οποίες υπάρχουν λιμνάζοντα ορυκτέλαια και άδεια δοχεία λαδιών αυτοκινήτων, τενεκέδες και λοιπά αντικείμενα τα οποία μαρτυρούν ότι ο χώρος χρησιμοποιείται για αλλαγή λαδιών από ιδιώτες».

Στον υγειονομικό έλεγχο επισημαίνεται, ακόμη, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών και άχρηστων αντικειμένων δύναται να αποτελέσει εν δυνάμει ανθυγιεινή εστία».

Για την εξέλιξη της υπόθεσης μίλησε στη Greenagenda.gr o Σάκης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , Ανακύκλωσης και Πρασίνου, του δήμου Παύλου Μελά. «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ.Μ. και, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις, που αφορούν ιδιωτικούς χώρους, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μας ζητηθεί, θα παρέμβουμε», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση