Θεσσαλονίκη: Στις 9 Δεκεμβρίου το 5ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο «Η συμβολή των μικροοργανισμών στη γεωργία, παραγωγή τροφίμων και υγεία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στην αποτύπωση του ρόλου των μικροοργανισμών με εφαρμοφές σε γεωργία, κτηνοτροφία, τρόφιμα και υγεία και αναδεικνύει αντιπροσωπευτικά πρακτικά παραδείγματα.

Το φετινό Συνέδριο εισέρχεται στον μικρόκοσμο εξετάζοντας το ρόλο και την αξιοποίηση των μικροοργανισμών σε όλα τα επίπεδα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Οι βιοδιεργασίες που σχετίζονται με την παρουσία μικροοργανισμών απαντώνται σε πλήθος περιπτώσεων της φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και σε προϊόντα που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή. Παράλληλα μικροβιακοί πληθυσμοί προσδίδουν προστιθέμενη αξία και αποτελούν σημαντικό τμήμα της ταυτότητας αγροδιατροφικών προϊόντων, ιδιαίτερα των παραδοσιακών τροφίμων. Το διεθνώς αυξανόμενο καταναλωτικό ενδιαφέρον για τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας, και η συσχέτιση μεταξύ «φιλικών» μικροοργανισμών και υγείας, φέρνουν το συγκεκριμένο θέμα στο επίκεντρο μελλοντικών εξελίξεων του αγροτεχνολογικού κλάδου με σημαντικές οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες.

Ως εκ των ανωτέρω, συνεχίζει η ίδια ενημέρωση, το Συνέδριο εστιάζει στην αποτύπωση του ρόλου των μικροοργανισμών με εφαρμογές σε γεωργία, κτηνοτροφία, τρόφιμα και υγεία, και αναδεικνύει αντιπροσωπευτικά πρακτικά παραδείγματα. Επιπρόσθετα το Επιμελητήριο εμπλουτίζει την αξία της εκδήλωσης παρέχοντας τη δυνατότητα έκθεσης προϊόντων και τεχνολογιών σε ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής, αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply