Θεσσαλονίκη: Υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει ο μπαζότοπος στην 26ης Οκτωβρίου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Με αμείωτους ρυθμούς, νύχτα και μέρα, συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη ρίψη οικοδομικών υλικών σε... αυτοσχέδιο μπαζότοπο επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο δυτικό τμήμα του δήμου Θεσσαλονίκης, κοντά στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία», την ύπαρξη του οποίου είχε αποκαλύψει η Greenagenda.gr εννέα μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2018.

Πέρα από υγειονομική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έχουν βρεθεί και πλάκες επικίνδυνου αμιάντου, η κατάσταση τείνει να γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς τα σακιά με τα μπάζα σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να ξεχειλίζουν μέσα στον δρόμο.

Κυρίως με ημιφορτηγά, ασυνείδητοι προσεγγίζουν το σημείο ακόμη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επαγγελματιών της περιοχής, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις, δεν διστάζουν να απορρίπτουν τόνους αποβλήτων που οδηγούν σε περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Καθημερινά έρχονται και ρίχνουν τα μπάζα διάφοροι, δεν υπολογίζουν κανέναν», λέει στη Greenagenda.gr υπάλληλος που εργάζεται στην περιοχή, ενώ άλλος εργαζόμενος εκεί τονίζει ότι μόλις προχθές «είδαμε ένα ακόμη φορτηγάκι γεμάτο με μπάζα που ήρθε εδώ και άδειασε το φορτίο του».

Εκατοντάδες σακιά με μπάζα έχουν καλύψει μια επιφάνεια αρκετών στρεμμάτων και η κατάσταση προκαλεί απογοήτευση στους διερχόμενους που κινούνται στην πολυσύχναστη οδό που συνδέει τον υπεραστικό σταθμό των λεωφορείων «Μακεδονία» με την περιοχή των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και, φυσικά, το κέντρο της πόλης.

«Πιστεύουμε να δοθεί βαρύτητα στην περιοχή μας, καθώς υπάρχουν αρκετοί ανεξέλεγκτοι μπαζότοποι. Η νέα διοίκηση του δήμου περιμένουμε να κάνει κάτι πιο ουσιαστικό», λέει ένας υπάλληλος σε εταιρεία που δραστηριοποιείται κοντά στο σημείο.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του δήμου, συγκεκριμένα φαινόμενα ανεξέλεγκτης ρίψης οικοδομικών υλικών πρόκειται να σταματήσουν, διαβεβαίωσε προσφάτως ο νεοκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση