Θεσσαλονίκη: Φωτοβολταϊκό... δέντρο από ανακυκλωμένα IQOS στη Νέα Παραλία (φωτο)

Ένα διαφορετικό δέντρο, από ανακυκλώσιμα υλικά, φωτιζόμενο και με φωτοβολταϊκά πάνελ, θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια ενεργειακά φωτιστική κατασκευή σε απομίμηση δέντρου, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος» στον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθεί έως τα τέλη του μήνα στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία καπνικών προϊόντων είχε υποβάλει αίτημα στη δημοτική αρχή ότι επιθυμεί να προβεί σε δωρεά, για την τοποθέτηση μιας ενεργειακά αυτόνομης φωτιστικής κατασκευής με στόχο να προβληθούν οι έννοιες της ανακύκλωσης / επανάχρησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο κοινό της πόλης.

Η φωτιστική κατασκευή θα δημιουργηθεί από παλιές συσκευές IQOS που συλλέχθηκαν με τη βοήθεια των ενήλικων καταναλωτών της εταιρείας. Ο σχεδιασμός της απομίμησης δέντρου θα γίνει σε συνεργασία με την καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή θα έχει μεταλλικό σκελετό που επικαλύπτεται από μείγμα υλικών συμπεριλαμβανομένων ανακυκλωμένων εξαρτημάτων IQOS που θα της προσδώσουν γλυπτική μορφή σε απομίμηση δέντρου. Οι διαστάσεις του θα είναι 270 εκ. ύψους και 225 εκ. διαμέτρου, στο οποίο θα στερεωθούν φωτιστικά στοιχεία led χαμηλής κατανάλωσης, που θα τροφοδοτούνται εξολοκλήρου από φωτοβολταϊκά πάνελ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα τοποθετηθούν σε κοντινή απόσταση σε τρεις βάσεις, οι οποίες δεν θα είναι ορατές και θα κρυφτούν κάτω από το φυσικό έδαφος που θα αποκατασταθεί με φύτευση χλοοτάπητα.

Ύστερα από ψηφοφορία των καταναλωτών της εταιρείας, η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να είναι ένας από τους πέντε νομούς στους οποίους θα τοποθετηθεί μία από τις πέντε φωτιστικές κατασκευές.

Πηγή: Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση