Θεσσαλονίκη: Φύτεψαν 400 δένδρα σε τμήμα του Σέιχ Σου που είχε καεί το 2021 (φωτο+video)

του Νίκου Αβουκάτου

Τετρακόσια πλατύφυλλα και κωνοφόρα δένδρα φυτεύτηκαν σήμερα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, στο Σέιχ Σου, στη θέση Αυγούλα, όπου το Ιούλιο του 2021 είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, μετά από αυτανάφλεξη σε αυτοκίνητο που κινείτο στον Περιφερειακό.

Η δενδροφύτευση έγινε κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου και δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης Οικολογία-Αλληλεγγύη, σε μια δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνουμε τη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!».

Πιο συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν κυπαρίσσι, δενδρολίβανο, λεβάντα, κουτσουπιά, φράξος, μελικοκιά ή κελτίς και δρυς.

Η διευθύντρια της διεύθυνσης αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας Τατιάνα Καλαϊτζή ευχαρίστησε τους εθελοντές και την Οικολογία-Αλληλεγγύη. Σύμφωνα με την ίδια, μετά την επέλαση του φλοιοφάγου εντόμου υπάρχει ικανοποιητική φυσική αναγέννηση σε αρκετά τμήματα του περιαστικού δάσους.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Οικολογίας-Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης, αλλά και στην κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου στην περιφερειακή οδό, «που θα καταστρέψει 82 στρέμματα δάσους».

Στη δράση συνέδραμαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση