Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 60χρονη που είχε 16 σκυλιά στο σπίτι της σε κάκιστες συνθήκες (φωτο)

Στη σύλληψη μίας 60χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, για μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στην Τούμπα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας - Τριανδρίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι). Επίσης, σημειώνεται ότι οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τις εικόνες:

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση