Θεσσαλονίκη: Aγώνας δρόμου για τα πρώην στρατόπεδα την Κυριακή

Μαζικό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου, με την επωνυμία «Αγώνας Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, απευθύνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Παύλου Μελά.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από τους δύο δήμους της δυτικής πλευράς της πόλης και από τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και περιλαμβάνει διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και αγώνες 5χλμ, 2χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη φορά να πάρουν μέρος σε αγώνα με παρόμοιο συμβολισμό, καθώς το Μάιο του 2015 εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου και έστειλαν το μήνυμα για απόδοση και αξιοποίησή τους για τους πολίτες.

Την επίσημη προκήρυξη του αγώνα υπογράφουν ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και οΔημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση