Θεσσαλονίκη - Med Pearls: Επιχορήγηση έως 20.000 ευρώ για προϊόντα ήπιου τουρισμού

Το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης ως αναθέτουσα αρχή του ευρωπαϊκού προγράμματος Med Pearls, σε συνέχεια της προσπάθειας για την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών, βιώσιμης κινητικότητας, αυθεντικών εμπειριών και ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τουριστικές δραστηριότητες, θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση των επιλέξιμων δαπανών για τη δημιουργία νέων προϊόντων που εναρμονίζονται με τον Ήπιο Τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 5/07/2021 είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα προς υποβολή σχέδια των τουριστικών γραφείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία χρηματοδότησης, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όρους όπως περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως 30/09/2021 και 4 τουριστικά γραφεία που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα λάβουν επιχορήγηση από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Τουρισμού έχει διοργανώσει μέχρι τώρα ειδικά εργαστήρια εξοικείωσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο του Ήπιου Τουρισμού, δράσεις b2b σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, στις οποίες συμμετείχαν μετά από πρόσκληση τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για την υποβολή των σχεδίων προς χρηματοδότηση. Τα σχέδια θα υποβληθούν μέσω ειδικής πλατφόρμας στην Αγγλική γλώσσα. ώστε να αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του εξωτερικού, ορισθείσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Med Pearls. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος Med Pearls invitation

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση