Θετική γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ σε έξι έργα

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθυμίου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις εξέδωσε θετική γνώμη για μια σειρά θεμάτων, τα σημαντικότερα εκ των οποίων αφορούν σε επενδύσεις.

Ειδικότερα, έλαβαν θετική γνώμη:

- Η προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του «Γυαλού Εμπορική & Τουριστική ΑΕ» στην περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4447/2016. 


- Η επανεξέταση της προέγκρισης ΕΧΣ για την επέκταση των εγκαταστάσεων της «Προνομιούχου ΑΕ Γενικών Αποθηκών Ελλάδος» (ΠΑΕΓΑΕ) με τροποποίηση των όρων δόμησης κυρίως ως προς το θέμα του όγκου.


- Η προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) κατ' επέκταση της περιοχής ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ του Δήμου Λαυρεωτικής σε περιοχή της Δ.Ε. Λαυρίου ως υποδοχέα παραγωγικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο ρύθμισης του αναφερόμενου προβλήματος εξετάστηκε και μελετήθηκε η περιοχή ιδιοκτησίας της εταιρίας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. αλλά και η άμεσα ευρύτερη περιοχή για τη σύνταξη Ε.Χ.Σ.


- Κατ αρχήν η έγκριση εγκατάστασης Μεγάλου Πράσινου Σημείου εντός ΖΟΕ στο Δήμο Ζίτσας.


- Η συμπλήρωση εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης έκτασης ιδιοκτησίας «MANDAGU – ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη θέση «ΑΝΝΑΛΟΥΚΑΣ» του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.


- Ο χαρακτηρισμός και οριοθέτηση «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην ΠΑΥ Α1 (Σαγιάδα, Καλαμάς, Βάλτος Ραγίου) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της εταιρείας «ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ ΑΕ».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Δημήτριος Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά από επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα. Η ολοκλήρωση - υπογραφή των ανωτέρω θεμάτων αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΕΝ και γι' αυτό εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση