Θεσσαλονίκη: Θωρακίζονται οι Λαχανόκηποι από τη ρίψη μπαζών (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απομάκρυνσης μπαζών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δημοσιοποίηση της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην περιοχή των Λαχανόκηπων, από τη Greenagenda.gr.

Περισσότεροι από 300 τόνοι μπαζών απομακρύνθηκαν μέχρι στιγμής από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Με τη συνδρομή τριών μεγάλων φορτηγών συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η προσπάθεια για την βελτίωση της άσχημης εικόνας με τα διάσπαρτα οικοδομικά υλικά.

baz2

Oι ασυνείδητοι μετέτρεψαν την ευρύτερη περιοχή σε μια απέραντη χωματερή. Συνοδευόμενοι από τον Νίκο Αποστόλου, υπεύθυνο της Β' Τοπικής Κοινότητας, παρακολουθήσαμε τις εργασίες καθαρισμού. Πήγαμε σε σημεία όπου τα  μπάζα είχαν σχηματίσει στην κυριολεξία βουνά, ενώ, λίγο ακόμη, και θα εμπόδιζαν την κίνηση οχημάτων που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά την απομάκρυνση των μπαζών τοποθετήθηκαν τσιμεντένιοι κύβοι για να εμποδίσουν την είσοδο σε όσους γνώριζαν που θα πετούσαν τα μπάζα μετά την εργασία τους. Λίγα μέτρα από το σημείο, οι υπάλληλοι της καθαριότητας δημιούργησαν και ένα μικρό ανάχωμα για την προστασία του χώρου.

baz3

Ακόμη, μπροστά από τις αποθήκες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες μπαζών, ενώ καθαρίζονται και παράπλευροι δρόμοι της Δυτικής εισόδου. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν, καθώς το πρόβλημα είναι οξύ στην ευρύτερη περιοχή.

baz4

baz5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση