Ιαπωνία: Σκύλος-ήρωας έσωσε 50χρονο από καρδιακό επεισόδιο

Τιμές «ήρωα» απολαμβάνει ένας σκύλος στην Ιαπωνία που κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου ενώ πάθαινε καρδιακό επεισόδιο, σημαίνοντας συναγερμό με το επίμονο γάβγισμά του.

Η Κούμε, ένα μονγκρέλ πέντε χρόνων, έλαβε σε ειδική εκδήλωση επιστολή ευγνωμοσύνης από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Τσίμπα, για τη σωτήρια παρέμβαση της σε ιππικό όμιλο στο Γουακάμπακου στην Τσίμπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιππικού ομίλου, ένας άνδρας περίπου στα πενήντα του κατέρρευσε στις 25 Φεβρουαρίου, με την Κούμε, ένα κατά τ’ άλλα εξαιρετικά ήσυχο σκυλί, να σημαίνει συναγερμό με το ασυνήθιστα επίμονο γάβγισμά της.

«Η Κούμε είναι συνήθως ήσυχη και γαβγίζει μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Όμως, όταν προκύπτει κάτι επείγον, αρχίζει να γαβγίζει», αναφέρει η Γιούνα Μαρούο, μια 23χρονη εκπαιδεύτρια που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η φασαρία της Κούμε θορύβησε το προσωπικό που κινητοποιήθηκε αστραπιαία, καλώντας ασθενοφόρο και ιατρική βοήθεια και τελικά σώζοντας τον άνθρωπο.

Όπως αναφέρει ο ιππικός όμιλος, εδώ και γενιές έχει θηλυκά σκυλιά στον χώρο για να υποδέχονται τους πελάτες.

Η Κούμε μεγάλωσε με τη φροντίδα ενός άλλου σκυλιού, της Ούμε που, σύμφωνα με τη Μαρούο, της δίδαξε πώς να γαβγίζει καλώντας σε βοήθεια, σε περιστάσεις κρίσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση