Ικανοποιητικοί οι ρυθμοί ανακύκλωσης του γυαλιού στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

του Νίκου Αβουκάτου 

 Από 10 ως 12 τόνους, κυμαίνεται ετησίως, τα τελευταία δύο χρόνια, η συλλεγόμενη ποσότητα γυαλιού, μέσω των μπλε κωδώνων στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σύμφωνα με τις μηνιαίες εκθέσεις ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. «Στους μπλε κώδωνες, κατά μέσο όρο απορρίπτεται ένας τόνος γυαλιού, μηνιαίως. Αυτή η ποσότητα δεν περιλαμβάνει το γυαλί που απορρίπτεται στους κλασικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θεοφάνης Σταμπέλος,  

 Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συναντήθηκε πρόσφατα με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Σάββα Μπαρούνη, προκειμένου να συζητήσουν, σχετικά με τους Μπλε Κώδωνες Ανακύκλωσης Γυαλιού, μια διαδικασία που ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει αγκαλιάσει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Κατόπιν ο κ. Μπαρούνης, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Μαρκοπούλου, Νεφέλη Συρίγου, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Κεντρικής Πλατείας του Μαρκοπούλου και ενημέρωσε σχετικά με την ανακύκλωση γυαλιού, προφορικά, αλλά και με έντυπο υλικό, τους υπεύθυνους των καταστημάτων που έχουν ανταποκριθεί. Αντίστοιχη ενέργεια έχει προγραμματιστεί και για τις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης, της περιοχής του Πόρτο Ράφτη. Σύντομα, στον Δήμο, οι μεγάλοι, μεταλλικοί κώδωνες, πρόκειται να αντικατασταθούν με κομψότερους, πλαστικούς.

 «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι ιδιώτες, να λειτουργούν συνειδητά, με γνώμονα τους, τόσο την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τον συνάνθρωπο», τόνισε, ο κ. Σταμπέλος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση