Ιστορικό ρεκόρ ανόδου της θερμοκρασίας σημειώθηκε τον Ιούλιο

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ένας από τους θερμότερους μήνες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, σύμφωνα με δεδομένα της NASA. Συγκεκριμένα, ήταν στατιστικά παρόμοιος με τον Ιούλιο του 2016 και ένας από τους θερμότερους μήνες εδώ και 137 χρόνια που υπάρχουν αρχεία, πίσω από τον Αύγουστο του 2016, που έθεσε το ρεκόρ για το θερμότερο μήνα στην ιστορία.

 Ο περασμένος μήνας ήταν περίπου 0,83 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από τη μέση θερμοκρασία του Ιουλίου κατά την περίοδο 1951-1980. Μόνο τον Ιούλιο του 2016 εμφανίστηκε παρόμοια υψηλή θερμοκρασία 0,82 ° C ενώ όλοι οι προηγούμενοι μήνες του Ιουλίου ήταν περισσότερο από 0,1 βαθμό ψυχρότεροι, αναφέρει το δελτίο τύπου της NASA.

Ο Ιούλιος είναι συνήθως ο πιο ζεστός μήνας του πλανήτη κάθε χρόνο, και παρουσιάζει όλο και συχνότερα κύματα καύσωνα, πυρκαγιές και πλημμύρες, λόγω της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Τα φετινά κύματα καύσωνα και πυρκαγιές προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά και τη νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας. Συνολικά, το 2017 εκτιμάται πως θα καταγραφεί ως το δεύτερο θερμότερο έτος στην ιστορία, μετά το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλανήτης δεν έχει σημειώσει ψυχρότερο μήνα από το μέσο όρο, από τον Δεκέμβριο του 1984.

Η μηνιαία ανάλυση από την ομάδα GISS συγκεντρώνεται από διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα που συλλέχθηκαν από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο,

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση