Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών στο Κιλκίς

Οι παρεμβάσεις ανακύκλωσης στον Δήμο Κιλκίς διευρύνονται και στον τομέα των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Για τον σκοπό αυτό η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα υπέγραψε σύμβαση με εκπρόσωπο της εταιρείας συλλογής και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων EastWest.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμβαλλόμενη εταιρεία αναλαμβάνει να τοποθετήσει δωρεάν είκοσι κάδους ειδικών προδιαγραφών σε χώρους που θα της υποδείξει η Αντιδημαρχία με σκοπό τη συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων ενώ δεσμεύεται σε περαιτέρω προμήθεια άλλων δέκα κάδων εντός του 2018 εφόσον το εν λόγω πρόγραμμα ανακύκλωσης έχει επιτυχή ανταπόκριση.

Η εταιρεία θα συλλέγει τα υλικά της ανακύκλωσης με ίδια μέσα, θα τα επεξεργάζεται και θα επιστρέφει μέρος της ποσότητας ρούχων για επανάχρηση στην υπηρεσία καθαριότητας.

Οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης των ρούχων θα εγκατασταθούν σε δρόμους και σημεία της πόλης του Κιλκίς μετά τις γιορτές του Πάσχα ενώ από την εταιρεία θα διατεθεί έντυπο υλικό για την ενημέρωση των πολιτών επί της ανακύκλωσης των ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Από τον δήμο σημειώνεται ότι από την υπογραφείσα σύμβαση δεν δημιουργείται καμία οικονομική απαίτηση για τον Δήμο Κιλκίς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση