Κάδοι από ανακυκλωμένα υποπροϊόντα οίνου-αμπελιών σε δήμους της Αττικής (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Επεκτείνεται το δίκτυο κάδων απορριμμάτων που έχουν φτιαχτεί από ανακυκλώσιμα υλικά της βιομηχανίας οίνου στην Αττική. Μετά τον δήμο Λαυρεωτικής, που τοποθέτησε τον περασμένο Δεκέμβριο 25 κάδους από υποπροϊόντα του οινικού/αμπελουργικού τομέα, τη σκυτάλη πήρε πριν λίγες ημέρες ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με παρόμοιους 15 κάδους που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά της βιομηχανίας οίνου.

Οι κάδοι παραδόθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Agrovision, του ομίλου της Autovision, Άγγελο Ζαμάνη, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Αϊδινιώτη και του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Αντωνίου.

«Οι κάδοι διακοσμούν τον πεζόδρομο στην κεντρική πλατεία Σωτηρίου Δημοσθένη Μαρκόπουλου και αποφασίσαμε να τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία ώστε οι πολίτες να βλέπουν τα οφέλη της υιοθέτησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας», είπε στη Greenagenda.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊδινιώτης.

.

Ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας ακολουθεί τις επιταγές του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και σκοπεύει να εφαρμόσει ορθές πρακτικές για τη διαχείριση των αποβλήτων.

«Για τη δημοτική αρχή αποτελεί μονόδρομο η διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών οι οποίοι θα συμβάλουν στην προσπάθεια για ένα μέλλον με πράσινο πρόσημο. Τα επόμενα βήματα μας θα είναι πιο γοργά και προγραμματίζουμε να τοποθετήσουμε παρόμοιους κάδους σε ακόμη περισσότερους πεζόδρομους», σημείωσε στη Greenagenda.gr ο κ. Αϊδινιώτης.

Ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας είχε σχεδόν μηδενική ανακύκλωση τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα επιδιώκει να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης με τη «διαλογή στην πηγή» υλοποιώντας τη στρατηγική του ΠΕΣΔΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση