«Κάτι μπορεί να γίνει», λέει τώρα ο Τραμπ για το Κλίμα

Ένα παραθυράκι για την πιθανότητα αναθεώρησης της απόφασής του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή άφησε χθες ανοικτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παρέθεσε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν στο Παρίσι.

Ο Ντ. Τραμπ είπε χαρακτηριστικό ότι «κάτι» μπορεί να γίνει, με τον Εμ. Μακρόν να δηλώνει ότι «σέβεται» την απόφαση του Τραμπ, αλλά η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Όσον αφορά στο κλίμα γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφορές μας», είπε υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει η συμφωνία.

Τότε πήρε το λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αλλάξει στάση, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Κάτι μπορεί να γίνει αναφορικά με τη συμφωνία των Παρισίων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Άγνωστο είναι βέβαια κατά πόσον τα σχόλια του Τραμπ εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διατηρήσει φιλικούς τόνους στις επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο Τραμπ απέσυρε τον περασμένο μήνα τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015, που υπέγραψαν σχεδόν 200 χώρες με στόχο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λέγοντας ότι θα επαναδιαπραγματευτεί μια νέα «δίκαιη» συμφωνία, που δεν θα βλάπτει τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο Μακρόν είπε ότι ήταν σωστό να αφήσουν κατά μέρος το θέμα της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να συζητήσουν οι δύο ηγέτες πώς μπορούν οι χώρες τους να συνεργαστούν σε άλλους τομείς, όπως η εκεχειρία στη Συρία και οι εμπορικές σχέσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση