Κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν προς το παρόν πέντε Δήμοι: της Άνδρου, του Ναυπλίου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και των Ιωαννίνων.

Όσοι επιλέγουν να ανακυκλώνουν στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Ναύπλιο, στα Ιωάννινα και στην Άνδρο θα κερδίζουν τρία λεπτά για κάθε συσκευασία από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή άλλο μέταλλο και πλαστικό που θα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους. Ή αλλιώς 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ποσό που θα δίνεται σε κουπόνι το οποίο στη συνέχεια οι πολίτες που ανακυκλώνουν θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.

Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι οι ποσότητες που θα ανακυκλώνονται στα σπιτάκια στη συνέχεια θα αξιοποιούνται αμέσως ως καθαρά υλικά και θα διατίθενται εκ νέου στην παραγωγή. Και επιπλέον, οι πολίτες που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα σπιτάκια της ανακύκλωσης θα έχουν όφελος από την πρώτη στιγμή, αφού θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα ευρώ της ανταμοιβής με προϊόντα που θα επιλέγουν από τα σούπερ μάρκετ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 70 (Θησέως) και Ευαγγελίστριας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση