Αντιμέτωπο με τις επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον το Πεκίνο

Περισσότερες δυνάμεις χρειάζεται η Κίνα για να «πατάξει» τις επιχειρήσεις που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις οποίες μάλιστα «καλύπτουν» οι κατά τόπους αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Chen Jining.

Το Πεκίνο έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την αντιμετώπιση των ρύπων καθώς οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι επιχειρήσεις τις τελευταίες δεκαετίες είναι ανεξέλεγκτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο είχε τεθεί σε ισχύ μια αναθεωρημένη νομοθεσία για την ενίσχυση των επιθεωρητών και την αύξηση των ποινών για τους παραβάτες του νόμου. Η Κίνα δημιούργησε ταυτόχρονα σταθμούς περιβαλλοντικής παρακολούθησης σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κινέζο υπουργό Περιβάλλοντος παρά την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου αρκετές εταιρείες εξακολουθούν να παρανομούν και να εμποδίζουν την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, 191.000 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς εκ των οποίων 20.000 αναγκάστηκαν να κλείσουν και 34.000 ανέστειλαν τη λειτουργιά τους μέχρι να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Τα πρόστιμα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις ανέρχονται στα 87,32 εκατ. δολάρια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση