Καβάλα: «Ημέρα Κάστανου» στο εντυπωσιακό καστανόδασος του Παλαιοχωρίου, στους πρόποδες του Παγγαίου

Ημέρα Κάστανου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, μετά τις 11:00, στο Καστανόδασος Παλαιοχωρίου, στους κατάφυτους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, στην Καβάλα.

Τη γιορτή Κάστανου διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να γευτούν και να απολαύσουν ψητά και βραστά Κάστανα, καθώς και άφθονο κρασί. Επιπλέον θα συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά η Παραδοσιακή Ορχήστρα «Εμπειροτέχνες».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει σκοπό να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η Γιορτή Κάστανου στοχεύει, ακόμη, στην προβολή της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του αγροτικού τομέα στην περιοχή και ειδικότερα στην ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και των παρασκευασμάτων της.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση