Καζάνι που βράζει η Ευκαρπία

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην κατασκευή ΣΜΑ.

  Κάτοικοι  και μέλη συλλόγων  αντιστέκονται στην συνέχιση των εργασιών κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, βρίσκεται η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες του ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.

 Από το πρωί, πλήθος πολιτών και φορέων διαμαρτύρονται έχοντας αποκλείσει το εργοτάξιο και ζητούν το πάγωμα των εργασιών και την οριστική παύση του έργου, προκειμένου να κατασκευαστεί σε οικόπεδο μόλις δύο χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης για συνέχιση των εργασιών, ήρθε για ακόμη μια φορά ν’ αποδείξει την κατάφορη αδικία στις πλάτες των κατοίκων της Ευκαρπίας, του Παύλου Μελά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σας πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Σοβαρές ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη, πέρα του ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί τον βασικό υποκινητή και θιασώτη της λειτουργίας ενός ΣΜΑ δίπλα στο ΤΙΤΑΝ, αποτελεί πλέον και η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία συμπλέει με την συνέχιση των εργασιών, κλείνοντας τ’ αυτιά στις εκκλήσεις των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η συνέχιση των εργασιών και ενώ έχουν προηγηθεί συναντήσεις, συζητήσεις και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς ότι προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε άλλο οικόπεδο και μάλιστα μεγαλύτερο κατά 20 στρέμματα σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων, είναι τουλάχιστον εριστική και αποτελεί δείγμα έλλειψης σεβασμού απέναντι στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Η Διοίκηση βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Δεν γίνεται εν έτει 2012, να γίνονται τόσο σημαντικά έργα χωρίς την έγκριση των κατοίκων, σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής τους. Οι Δυτικές Συνοικίες δεν θα μετατραπούν, επειδή το επιθυμούν κάποιοι, στη μοναδική χωματερή της Θεσσαλονίκης. Επίσης καλώ σε διάλογο την ΠΕΔ, τον Σύνδεσμο και τους συλλόγους καθώς και τη διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά ώστε να φτάσουν σε μια λύση κοινωνικά αποδεκτή για το καλό του τόπου και της Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!