Καθάρισε η πολύπαθη Χάλκη από 2.000 τόνους σκουπιδιών μετά από 7 χρόνια (φωτο)

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκου και σε συντονισμό με τη δημοτική αρχή της νήσου Χάλκης, απομακρύνθηκαν επιτυχώς πάνω από 2.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων στη θέση Ελικοδρόμιο.

Να σημειωθεί ο συγκεκριμένος όγκος απορριμμάτων ήταν εκεί επί 7 έτη. Με τον καθαρισμό της περιοχής στη Χάλκη που βρίσκεται δίπλα στο ελικοδρόμιο του νησιού, πλέον μπορούν να γίνονται ανεμπόδιστα οι έκτακτες πτήσεις διακομιδής ασθενών, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκ μέρους των 200 μόνιμων κατοίκων της Χάλκης, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, ο δήμαρχος του νησιού κ. Βαγγέλης Φραγκάκης, ευχαριστεί προσωπικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και Ενέργειας.

Ο κ. Γραφάκος, μετά την αποπεράτωση του καθαρισμού στη Χάλκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα καταφέραμε και στη Χάλκη, διότι δώσαμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νησί με τα απορρίμματά του. Η απομάκρυνση πάνω από 2.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων είναι το αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μας με τη δημοτική αρχή του νησιού. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε όλη τη χώρα».

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση στο σημείο πριν και μετά τον καθαρισμό:

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση