Καθάρισε σε ποσοστό 90% ο βυθός στο λιμάνι του Λουτρακίου

Aλυσίδες, άγκυρες και πλαστικό συνολικού βάρους 7 τόνων ανέσυρε μέχρι σήμερα η ομάδα Loutraki Divers στο λιμάνι Λουτρακίου, στο πλαίσιο μιας πολυετούς εκστρατείας καθαρισμού.

Τα απορρίμματα αυτά βρίσκονται εδώ και χρόνια στο βυθό του λιμανιού με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί σημαντικά το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η ομάδα των δυτών βρίσκεται πλέον στο τέλος αυτής της δύσκολης προσπάθειας.

LOUTRAKI 2«Συνεχίζουμε έως ότου το καθαρίσουμε τελείως. Θα είμαστε η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που θα έχουμε καθαρίσει εντελώς ένα λιμάνι» επεσήμανε στη Greenagenda.gr o Χρύσανθος Χόρμπας, συντονιστής των Loutraki Divers.

Σε μια ακόμη επιχείρηση καθαρισμού περισυνέλεξαν πριν λίγες ημέρες συνολικά 50 κιλά απορριμμάτων από το βυθό του λιμανιού.

«Φτάσαμε να το έχουμε καθαρίσει σε ποσοστό 90% μετά από 33 συνολικά καταδύσεις. Δεν γνωρίζω πόσες ακόμα καταδύσεις καθαρισμού χρειάζονται,  το δύσκολο κομμάτι ξεκινάει τώρα προς το τέλος. Τα τεράστια κουβάρια με τις άγκυρες, αλυσίδες και σχοινιά μέσα στον βυθό χρειάζονται πάρα πολλές καταδύσεις για να τα ανασύρουμε τμηματικά» υπογράμμισε ο κ. Χόρμπας. Σύμφωνα με στοιχεία της Google earth το συγκεκριμένο λιμάνι Λουτρακίου είναι συνολικής έκτασης 5.500τετραγωνικά μέτρα.

LOUTRAKI 3Συνολικά, στις 75 καταδύσεις σε διάφορα μέρη Λουτράκι, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τολό, Κιάτο, Ύδρα η ομάδα έχει ανελκύσει 22 τόνους απορριμμάτων.

Στον κατάλογο των απορριμμάτων τις πρώτες πέντε  θέσεις καταλαμβάνουν τα εξής:

 

1.Πλαστικό

  1. Αλουμινένια Κουτάκια
  2. Γυαλί

4.Σχοινιά

  1. Σίδερο

 

Τα σίδερα αλλά και το πλαστικό  παίρνουν το δρόμο για την  ανακύκλωση ενώ  τα  υπόλοιπα καταλήγουν στα σκουπίδια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.