Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα

160.000 ατομικά σταχτοδοχεία στις ελληνικές παραλίες.

Συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι η συνεργασία της JT International με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η  JT International - JTI, για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζει αδιάλειπτα να παρακινεί τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες και τους λουόμενους να χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους. Σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για «Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», η εταιρεία συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, καθώς και με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους παράκτιους δήμους και προμηθεύει με πρωτότυπα και πρακτικά ατομικά σταχτοδοχεία άμμου συλλόγους, καντίνες, beach bars, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα  καταστήματα σε πολυσύχναστες παραλίες. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η JTI στην προσπάθεια είναι ότι για την εκστρατεία φέτος, θα διανεμηθούν σε ενήλικες καπνιστές 160.000 σταχτοδοχεία.

Το πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αποδεικνύεται από τα στοιχεία της HELMEPA: Περίπου 2 δις  τσιγάρα σβήνονται σε υπαίθριους χώρους ή σε παραλίες της Ελλάδας.  Από αυτά, άγνωστος αριθμός καταλήγουν «άδοξα» στην άμμο, ενώ 223.000 αποτσίγαρα και 4.405 συσκευασίες τσιγάρων και καπνού συνέλεξαν τα τελευταία τρία χρόνια 7.719 εθελοντές από 225 χλμ ακτογραμμής στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι τα αποτσίγαρα αυτά, που με τόση υπομονή και κόπο μάζεψαν ένα-ένα από τις παραλίες οι εθελοντές, θα σχημάτιζαν στη σειρά ένα αποτσίγαρο μήκους άνω των 5 χιλιομέτρων!

«Επί 7 συναπτά έτη στηρίζουμε μέσω της εκστρατείας αυτής φορείς και οργανισμούς εξίσου ευαισθητοποιημένους με εμάς στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση.» δηλώνει η υπεύθυνη Επικοινωνίας της JTI, Μάη Σαμούρκα.«Η συνέπεια και η συνέχεια είναι βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης ενημερωτικής εκστρατείας. Για το λόγο αυτό, η HELMEPA υποστηρίζει για 7η συνεχή χρονιά την εκστρατεία του εταιρικού μέλους JT International. Η θερμή ανταπόκριση και η ευρεία συμμετοχή στην εκστρατεία πολιτών και συνεργαζόμενων φορέων σε όλη την Ελλάδα αποτελούν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA κ. Δημήτρης Μητσάτσος.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!