Καθαρισμός στις όχθες του Ολύνθιου ποταμού την Κυριακή

Δράση για τον καθαρισμό στις όχθες του Ολύνθιου ποταμού, οργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 ο δήμος Πολυγύρου, η Τοπική Κοινότητα Ολύνθου, οι φορείς και οι κάτοικοι της Ολύνθου, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Μικροί και μεγάλοι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με οχήματα και αγροτικά μηχανήματα στον Ολύνθιο. Εκεί φορώντας γάντια θα απομακρύνουν από τις όχθες του ποταμού κάθε είδους σκουπίδια (οικιακά, αγροτικά κλπ) και με τη βοήθεια προσωπικού καθαριότητας και μηχανημάτων του Δήμου και ιδιωτών τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν θα καταλήξουν στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου ενώ όσα μπορούν να ανακυκλωθούν θα πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης.

«Η παραπάνω πρωτοβουλία όπως και άλλες αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από συλλόγους και φορείς με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου αναπτύσσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για το περιβάλλον και τη διάθεσή τους για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και προστασία του. Ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για έναν καθαρό Δήμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση