Καθαρισμός των παραλιών του νησιού Τσουγκριά

 Oλοκληρώθηκε χθες  ο καθαρισμός των παραλιών Λαλαριάς, Άγιος Φλώρος και Κεφαλάκια του νησιού Τσουγκριά, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος». Οι 24 εθελοντές και οι 9 μικροί φίλοι με κέφι και διάθεση για σκληρή δουλειά σε πολύ σύντομο χρόνο καθάρισαν τις τρεις μεγάλες παραλίες του νησιού και τις δασικές πυκνόφυτες εκτάσεις εξαιρετικού φυσικού κάλλους που συνορεύουν με αυτές. Η επανάληψη της δράσης για ένατη συνεχή χρονιά έχει κάνει τεράστια διαφορά τόσο στην ευαισθητοποίηση από την πλευρά της συμμετοχής όσο και στον όγκο της συγκομιδής σκόρπιων απορριμμάτων.

 Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον  Χούμα Λάμπρο που ανέλαβε όπως κάθε χρόνο να μεταφέρει με το καϊκι του «Καλυψώ»  δωρεάν τους εθελοντές, τον Δήμο Σκιάθου για την αποτελεσματική συνεργασία όπως επίσης  τον   Αντιδήμαρχο   Δημ. Διολέττα για τη διάθεση ταχύπλοου σκάφους , το Σ.Ε.Ο . Τοπικό Τμήμα Σκιάθου για την ένθερμη συμμετοχή, την ομάδα που  κατέπλευσε με καγιάκ και Όλους τους Εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου διοργανώθηκε η  καθιερωμένη ανοιχτή συνάντηση με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, με σκοπό την συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, η δράση εθελοντισμού για το περιβάλλον,  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ».  Στη συνάντηση ορίστηκε η δράση να πραγματοποιηθεί 31 Μαρτίου με 6 Απριλίου. Η δράση θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στην πανελλήνια δράση καθαρισμού let’s do it.

 Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις περιοχές που πρόκειται να καθαριστούν και τους Συλλόγους που θα πάρουν μέρος. Ακόμα αποφασίστηκε όλοι οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στη δράση να στηρίξουν ενεργά τη διοργάνωση της εκδήλωσης ‘ΩΡΑ ΓΗΣ΄ στις 29 Μαρτίου, που έχει αναλάβει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Σκιάθου. Τέλος για πρώτη φορά φέτος αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση της Ένωσης Γονέων Σκιάθου να ενταχθούν στη δράση εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου, Μπούρτζι, τη δράση θα στηρίξουν και οι μαθητές του Λυκείου.

Στα οχτώ συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα  από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει  πλέον καθιερωθεί. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών,  δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ' αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές.  Το μήνυμα της δράσης είναι πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!