Καθησυχάζει για τις απαγορεύσεις ντιζελοκίνητων το Βερολίνο

Να κάμψει τις ανησυχίες για την προοπτική μαζικών απαγορεύσεων στην κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων επιχειρεί η κυβέρνηση στη Γερμανία, μία ημέρα μετά την απόφαση - σταθμό του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι πόλεις μπορούν να επιβάλλουν απαγόρευση στην κυκλοφορία ρυπογόνων οχημάτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στους κοινοτικούς στόχους για τον περιορισμό της ρύπανσης. Η απόφαση αφορούσε το Ντίσελντορφ και τη Στουτγκάρδη, αλλά δίνει «γραμμή» και σε άλλες πόλεις, που εξετάζουν ανάλογες κινήσεις.

«Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες σε διαφορετικές πόλεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «εκτιμούμε πως οι περισσότερες πόλεις δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν σε απαγορεύσεις για να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς στόχους τους». Παράλληλα σημείωσε ότι θα εξεταστεί η υιοθέτηση ειδικών σημάτων για τα υπερβολικά ρυπογόνα οχήματα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ ενδέχεται να αποδειχθούν πολύ ακριβές, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της «αποτυχίας» των αυτοκινητοβιομηχανιών οι καταναλωτές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση