Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την επικράτεια της χώρας, που πλήττεται από την κακοκαιρία, και όχι αποκλειστικά στις χιονοσκεπείς περιοχές, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι - Πράσινοι.
Όπως αναφέρει το Κίνημα, «από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν καταγγελίες για μαζική σφαγή πουλιών από τους κυνηγούς στις λίγες περιοχές που δεν έχουν σκεπαστεί με χιόνια και στις οποίες έχουν καταφύγει χιλιάδες πουλιά αναζητώντας απεγνωσμένα τροφή. Περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και κάθε πολίτης που νοιάζεται για τη φύση απαιτούν το αυτονόητο. Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα και όχι μόνο τοπικές απαγορεύσεις».
«Αν το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιμείνει μόνο στις τοπικές απαγορεύσεις, θα έχει παίξει για άλλη μια φορά το παιχνίδι των ασυνείδητων κυνηγών και των φορέων που τους καλύπτουν. Αν διαθέτει ίχνος οικολογικής εντιμότητας, το Υπουργείο πρέπει να προβεί άμεσα στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σε όλη την επικράτεια μέχρι τη βελτίωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων», καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.