Και δεύτερη οικογένεια αρκούδων βγήκε για... βόλτα μέσα στην Καστοριά! (vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Η εμφάνιση μιας ακόμη οικογένειας αρκούδων χθες Δευτέρα κοντά στην είσοδο της Καστοριάς έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της. Πρόκειται για μια θηλυκή αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια της που κινούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες στην κατάφυτη περιοχή της Πέτρας του δήμου Καστοριάς. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις έναν μήνα πριν, τρεις αρκούδες (πιθανότατα η μητέρα με τα μικρά της) εκμεταλλεύτηκαν την άδεια λόγω καραντίνας πόλη και βγήκαν βόλτα στην περιοχή Χλόη.

Ιδιοκτήτης κατοικίας κατέγραψε χθες τις κινήσεις της νέας οικογένειας αρκούδων κοντά στην αυλή του σπιτιού του. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Καστοριάς και οι ιδιοκτήτες τους ζητούν την επέμβαση των αρχών για την απομάκρυνση των αρκούδων.

«Τα συγκεκριμένα άγρια ζώα αναζητούν την τροφή τους λόγω της καρποφορίας των δένδρων αυτήν την εποχή, όπως οι κερασιές. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και πιθανόν να είναι αρκετά δύσκολη η διαχείρισή της», τόνισε στη Greenagenda.gr το μέλος της Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε επιφυλακή παραμένει εδώ και ένα μήνα το μεικτό κλιμάκιο Άμεσης Επέμβασης το οποίο αποτελείται από τον «Αρκτούρο», το Δασαρχείο Καστοριάς και την Αστυνομία εξαιτίας της έντονης παρουσίας των αρκούδων στην είσοδο της Καστοριάς.

«Έχουμε τοποθετήσει κάμερες για να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις της οικογένειας, όμως η αρκούδα μαζί με τα μικρά της κρύβεται καλά στην κατάφυτη παραλίμνια διαδρομή, μήκους περίπου 2,5 χλμ», σημείωσε στη Greenagenda.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση