Και στο δασόκτημα του Ωραιοκάστρου το φλοιοφάγο έντομο (φωτο)

Και το δασόκτημα του δήμου Ωραιοκάστρου έχει προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda», όπως συνέβη και στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, στο Σέιχ Σου. 

Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Ηλία Ζιακούλη το πρωί, παρουσία επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο δασόκτημα. Μοναδική λύση για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του συγκεκριμένου εντόμου είναι η άμεση κοπή των δέντρων, επισημαίνει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Δασαρχείου, προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία υλοτόμησης των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο "Tomicus piniperda". Στεναχωρηθήκαμε πολύ από την εικόνα που αντικρίσαμε στο δάσος μας, σ΄αυτόν τον καταπράσινο πνεύμονα του τόπου μας, που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ηλίας Ζιακούλης.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ηλίας Ζιακούλης, ο  Δημήτρης Αβτζής, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ο οποίος και πιστοποίησε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο έντομο, από το Δασαρχείο η δασολόγος Χαρίκλεια Περλέρου και η δασοπόνος Κατερίνα Παπαδημητρίου, η διευθύντρια της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής του δήμου Ωραιοκάστρου Κατερίνα Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Γιάννης Τσακίρης και ο Γ.Γ Νίκος Παπαϊωάννου, τοπικοί φορείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση