Καλαμάκια από σιτάρι, πιρούνια από ζαχαροκάλαμο: Ολοένα και πιο πράσινο το TEDxThessaloniki (φωτο)

της Αθανασίας Μπίδιου

Από τις οικολογικές και βιοδιασπώμενες συσκευασίες φαγητού μέχρι τη δενδροφύτευση και την ανακύκλωση το ecofriendly επετειακό TEDxThessaloniki 2019 έστειλε ένα μήνυμα για την υιοθέτηση πρακτικών και την ανάληψη δράσεων με στόχο τη μείωση της σπατάλης υλικών και προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι TEDx Gift bags που διατέθηκαν στους συνέδρους κατά την υποδοχή στην είσοδο του Βασιλικού Θεάτρου ήταν από βαμβάκι και όχι συνθετικές, προκειμένου να ενισχυθεί η πολλαπλή χρήση μιας τσάντας από φυσικό υλικό που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Photo credits: Ιωάννα Χατζηιωάννου

Οι περίπου 1.000 χάρτινες συσκευασίες του φαγητού που πρόσφερε στο κοινό το TEDxThessaloniki και κατασκευάστηκαν από τη Lidl αποκλειστικά για το φετινό event ήταν από ανακυκλώσιμο αλλά και ανακυκλωμένο χαρτί. Τα σκεύη τροφίμων και το πιρούνι που ήταν μέσα στο χάρτινο κουτί ήταν όλα οικολογικά βιοδιασπώμενα και κατασκευασμένα από ζαχαροκάλαμο.

Photo credits: Ελένη Τσιόλα

Οι δεκάδες εθελοντές της διοργάνωσης φρόντισαν όλα τα πλαστικά μπουκάλια, χάρτινα ποτήρια αλλά και οι συσκευασίες του φαγητού που χρησιμοποιήθηκαν να συλλεχθούν, να γίνει η διαλογή και να ανακυκλωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 2.500 - 3.000 μπουκάλια κατευθύνθηκαν για ανακύκλωση.

Επίσης, τίποτα από τα φρούτα και φαγητά που περίσσεψαν δεν πετάχτηκε αλλά οι άνθρωποι του TEDx τα πήγαν στον «Φάρο του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Τα περίπου 2.500 καλαμάκια που χρησιμοποιήθηκαν και διατέθηκαν στον κόσμο σε συνεργασία με την εταιρεία "PROUD DODO" δεν ήταν από πλαστικό αλλά από σιτάρι.

Photo credits: Ελένη Τσιόλα

Τέλος, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος η ομάδα του TEDxThessaloniki φύτεψε επτά κουκουναριές στο πάρκο του Αλεξάνδρου δίπλα από το Βασιλικό Θέατρο.

Photo credits: Ελένη Τσιόλα

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση