Καλαμαριά: Πάνω από 300 λουλούδια και αρωματικά φυτά μοιράστηκαν για την Ημέρα Πάρκων (φωτο)

Σώμα μηνύματος

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη δράση της Greek Eco Project στο πάρκο «Μάκη Αλεξιάδη» στην Αρετσού του δήμου Καλαμαριάς, για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Greenagenda.gr.

Οι διοργανωτές μοίρασαν περισσότερα από 300 λουλούδια και αρωματικά φυτά. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής το πάρκο μοσχοβόλησε φρέσκο χώμα από τις φυτεύσεις δένδρων πεύκης κουκουναριάς. Παρόντες ήταν δεκάδες ενεργοί πολίτες, αρκετά παιδιά και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης. Το παρών έδωσαν ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής ΝΔ, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γιάννης Λάσπας και ο διεθνής αθλητής πετοσφαίρισης Αθανάσιος Πρωτοψάλτης. Όλοι τους βοήθησαν στις φυτεύσεις των δένδρων.

«Μοιράσαμε 15 πιστοποιητικά υιοθεσίας και οι ανάδοχοι δεσμεύονται για το πότισμα του δένδρου τους και την επιστασία του. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν ταμπελάκια με τα ονόματα δένδρων για την αναγνώρισή τους από τους περιπατητές», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Αυγή Μεταξά.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής έγιναν αθλοπαιδίες. Τα παιδιά έκαναν εξάσκηση στην ισορροπία και περπάτησαν πάνω σε έναν τεντωμένο ιμάντα.

Συνδιοργανωτής και συμπαραστάτης αυτής της δράσης ήταν ο δήμος Καλαμαριάς που παραχώρησε το πάρκο. Οι εμπνευστές της Greek eco Project προετοιμάζουν την επόμενη δράση τους και καλούν να γνωρίσουν και άλλους φίλους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση