Καλλυντικά από τη βλέννα του σαλιγκαριού

Οι ιδιότητες και τα οφέλη της

Η φύση τα πάντα «εν σοφία εποίησε» και κάθε πλάσμα πάνω στη γη έχει το «σκοπό» του και την ωφελιμότητά του.

Στο… χέρι του ανθρώπου είναι να το διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Τα σαλιγκάρια είναι γνωστά μαλάκια και αρκούντως… συμπαθητικά.

Μπορεί να μην φημίζονται για τις… ταχύτητες βαδίσματος που αναπτύσσουν, ωστόσο τα οφέλη τους τόσο από την ύπαρξή τους στη φύση, όσο και πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα, τα… εκτοξεύουν στη κορυφή της «λίστας».

Δεν είναι μόνο ότι σερβίρονται ως εκλεκτοί μεζέδες στη μαγειρική, αλλά ακόμη και η βλέννα που εκρέουν, αποδεικνύεται «θαυματουργή» και χρησιμοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών.Οι καταπληκτικές ιδιότητες της βλέννας του σαλιγκαριού είναι γνωστές από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνταν από την εποχή του Ιπποκράτη στην παραδοσιακή ιατρική.

Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «μαγικό φίλτρο», καθώς έχει σωρεία θεραπευτικών ιδιοτήτων που εμπλέκουν σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα του ανθρώπου. Παράγεται από τον αλβουμινικό αδένα του σαλιγκαριού και είναι ουσία πρωτεϊνικής φύσεως όμοια με τα αντισώματα. Αποτελείται από αλλαντοΐνη, γλυκολικό οξύ, κολλαγόνο, ελαστίνη, gag, νερό και άλλα ειδικά πεπτίδια.

Μία εταιρεία από τις Σέρρες, αποφάσισε να αναλάβει ένα επιχειρηματικό ρίσκο, σε μία περίοδο που η λέξη «επένδυση», είναι λίγο έως πολύ απαγορευμένη. Αποφάσισε να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της βλέννας του σαλιγκαριού.
Η cochlea garden με έδρα το Κρίνος Σερρών, ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2012.

Με αγάπη, φροντίδα και επαγγελματισμό, ξεκίνησε την καλλιέργεια των σαλιγκαριών σε εγκαταστάσεις με προηγμένες μεθόδους τεχνολογίας  και τεχνογνωσίας, προκειμένου να πετύχει την ποιοτική εκτροφή τους.

Το εκτροφείο, βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση οκτώ στρεμμάτων ανοικτού τύπου, όπου εκτρέφονται τα σαλιγκάρια τύπου Helix Aspera Μaxima.Με τις άριστες συνθήκες διαβίωσης (θερμοκρασίας, υγρασίας, σκίασης) που ενισχύονται από το ευνοϊκό κλίμα των Σερρών και ειδικότερα από το μικροκλίμα
της περιοχής, έχει πετύχει την ξεχωριστή ποιότητα των σαλιγκαριών και της παραγόμενης βλέννας.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της εταιρείας Γιάννης Δρίτσας, η συγκομιδή της βλέννας γίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προστάζει η Ελληνική Νομοθεσία και ο ΕΟΦ.«Είμαστε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παράγουμε βλέννα σαλιγκαριού πιστοποιημένη από το Γενικό Χημείο του Κράτους  και μία από τις λιγοστές στην Ευρώπη,» δήλωσε ο κ. Δρίτσας. Αφού γίνει η συγκομιδή της βλέννας μεταφέρεται σε εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών, όπου και παρασκευάζονται οι κρέμες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εργαστήριο, όπου παρασκευάζονται τα προϊόντα, είναι επισήμως εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων και καλλυντικών με πιστοποίηση καλής παραγωγικότητας (GMP)                                                                                                            και λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τι το ιδιαίτερο έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα; Ποιες οι διαφορές τους σε σχέση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Ο κ. Γιάννης Δρίτσας, δίνει τη δική του απάντηση:«Η κρέμα μας είναι η μοναδική στον κόσμο που περιέχει 25% βλέννα σαλιγκαριού και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα αλλά υπάρχει μελέτη του πανεπιστημίου των Πατρών για τις υπόλοιπες κρέμες του εμπορίου που το ποσοστό της βλέννας σαλιγκαριού δεν ξεπερνάει το 1%!!.

Μόνο στην δική μας κρέμα όλες οι φυσικές ιδιότητες της βλέννας σαλιγκαριού μεταφέρονται στο δέρμα του ανθρώπου που τις χρησιμοποιεί είναι πολλές:

Αλλαντοΐνη – διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και έχει αντιερεθιστικές ιδιότητες.

Γλυκολικό Οξύ – απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

Κολλαγόνο – αναγέννηση των κυττάρων.

Ελαστίνη – διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος.

Πρωτεΐνες και Βιταμίνες (Α&D) – αντιφλεγμονώδη δράση.

Φυσικά αντιβιοτικά – Εμποδίζουν τις μολύνσεις και καταπολεμούν τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, σύνδεση σε ειδικούς υποδοχείς των λεμφοκυττάρων του ανθρώπου και Αντιμικροβιακή δράση ενάντια σε βακτήρια (Bacillus Subtillis, Stafiloccocus Aureus,Escherichia Coli,Pseudomonas Aeruginosa) και μύκητες. Αμινοξέα (γλυκίνη, προλίνη, υδροσυπρολίνη, γλουταμινικό οξυ) θεραπεία πληγών κ.α.».

Η εκτροφή των σαλιγκαριών, τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ έντονα στην Ελλάδα. Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με αυτήν, τονίζουν τις δυσκολίες, αλλά και τη κρίση που «χτύπησε» και αυτόν τον τομέα.

Η μόνη δυσκολία, που μοιάζει όμως με «αδηφάγο τέρας», που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η εταιρεία, είναι φυσικά αυτή της γραφειοκρατίας, όπως ομολογεί ο κ. Γιάννης Δρίτσας. Ο «εχθρός» του κάθε επιχειρηματία; Μα φυσικά το ίδιο το κράτος:
«Προς το παρόν μεγαλύτερο πρόβλημα μας δημιουργεί η ίδια η πολιτεία και κυρίως πάνω σε θέματα γραφειοκρατίας. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε στην πορεία αν δεν
βοηθήσει, αν μη τι άλλο να μην αποτελέσει εμπόδιο».

Τα προϊόντα της cochlea garden διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε  όλη την Ελλάδα όπως σε φαρμακεία, αρωματοπωλεία,  καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας μέσω internet, στην ιστοσελίδα cochlea garden.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση