Καμία παράταση στην ανάρτηση δασικών χαρτών, ξεκαθαρίζει ο Φάμελλος

Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος δημοσιεύματα σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, που έκαναν λόγο για παράταση για την ανάρτηση δασικών χαρτών για περιοχές που η προθεσμία είχε λήξει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Φάμελλος, η παράταση ενός μήνα που δίνεται με την τροπολογία, αφορά τις διοικητικές μόνο υπηρεσίες για την εξέταση πρόδηλων σφαλμάτων, ώστε να αξιολογήσουν τις αιτήσεις για να είναι πλήρεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

«Αν δώσουμε παράταση στις αναρτήσεις που έχουν κλείσει στις 25 Σεπτεμβρίου δεν θα ξεκινήσει η διαδικασία δόμησης και δεν θα ξεκολλήσει η αναπτυξιακή διαδικασία. Και οι 120 δήμοι έχουν στείλει τα στοιχεία για τις αναρτήσεις. Ήδη ξεκινήσαμε την ανάρτηση δασικών χαρτών νέων περιοχών και εκεί πλέον δίνουμε προτεραιότητα», ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη τροπολογία παρατείνεται έως τις 11 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αφορά, δηλαδή, τις περιπτώσεις που η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 25/9/2017.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση