Ελληνορωσικό φόρουμ για ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας στη ΔΕΘ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο φορείς τον περασμένο Μάιο, το «Ελληνο-ρωσικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας». Το Φόρουμ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ελληνο-Rωσικού έτους 2016, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 10:00-19:00, στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, Αίθουσα Β), όπου η Ρωσία είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα και θα συμμετάσχει με πολυμελή κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, είναι να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων των δυο χωρών στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών που εξασφαλίζουν αειφόρο ανάπτυξη. Το φόρουμ θα αποτελέσει μία ευκαιρία ενημέρωσης, επικοινωνίας και δικτύωσης για επιχειρήσεις, τεχνολογικά κέντρα, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, μελετητικά γραφεία, κατασκευαστές και προμηθευτές εξοπλισμού, φορείς χάραξης πολιτικής, κατασκευαστικές εταιρείες, κ.α. που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω θεματικές.

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, εκπρόσωποι ενεργειακών κέντρων, πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες και στελέχη εταιρειών με πολυετή εμπειρία στο χώρο θα παρουσιάσουν το ισχύον θεσμικό περιβάλλον για τις ΑΠΕ και την Εξοικονόμηση στις δύο χώρες, στρατηγικές συνεργασίας, δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης και τα καλύτερα παραδείγματα εφαρμογής. Το φόρουμ θα διεξαχθεί  στην ελληνική και ρωσική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Επιπρόσθετα, η ρωσική πλευρά διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής αποστολής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας. Για τη συμμετοχή στις συναντήσεις  έχει δημιουργηθεί μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στη διεύθυνση http://eventicious.com/tif2016

Δείτε το πρόγραμμα του φόρουμ, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση