Καρέ-καρέ η διάσωση τεράστιου γύπα στην Κρήτη

Έναν τραυματισμένο γύπα διέσωσε ένας ναυτικός νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος του πλοίου «Σαχτούρης», Γιάννης Παπαμιχελάκης, είδε την ώρα που βρισκόταν στο πλοίο του έναν τραυματισμένο γύπα να επιπλέει στη θάλασσα.

Ο ίδιος αφού πρώτα ενημέρωσε το λιμενικό σώμα, στη συνέχεια περισυνέλεξε τον γύπα μεταφέροντάς τον στην ξηρά όπου περίμενε η εθελόντρια του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

Ενας τραυματισμένος γύπας βρέθηκε στις θάλασσες της νότιας Κρήτης.

Μάλιστα, η εθελόντρια ανέφερε πως χωρίς την βοήθεια του καπετάνιου το πτηνό δεν θα ζούσε, καθώς από μόνο του δεν θα μπορούσε να βγει στη στεριά.

Το γύπα περισυνέλεξε από την θάλασσα ο καπετάνιος ενός πλοίου.

Μετά το συμβάν το ΕΚΠΑΖ σε ανακοίνωσή του αναφέρει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όσοι βλέπουν άπειρους γύπες να βρίσκονται στην θάλασσα:

Το άγριο ζώο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειας εθελόντριας της ΕΚΠΑΖ στην ακτή!

«Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε κάποιον συνάνθρωπό μας να πνίγεται. Δηλαδή το βγάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση από το νερό.

Σύμφωνα με την ίδια δεν θα ζούσε χωρίς την βοήθεια του κυρίου Γιάννη.Σύμφωνα με την ίδια δεν θα ζούσε χωρίς την βοήθεια του κυρίου Γιάννη.

Στην συνέχεια  με ηρεμία και για να μην εντείνουμε το στρες του,  το ασφαλίζουμε σε κλειστό χώρο και  απευθυνόμαστε στις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό ή Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε  να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες».

Πηγή άρθρου και φωτογραφιών: Cretapost

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση