Κατάργηση της πλαστικής σακούλας με τη χρήση νέου υλικού

Τα τελευταία δυο χρόνια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τη χρήση πλαστικών σακουλών. Ήδη η Φινλανδία καταργεί την πλαστική σακούλα με τη χρήση νέου υλικού το οποίο φτιάχνεται από ίνες ξύλου και βιοπλαστικού και μάλιστα είναι αρκετά ανθεκτικό.

Μια μικρομεσαία επιχείρηση της σκανδιναβικής αυτής χώρας επικεντρώνεται στην τεχνολογία για την αειφόρο ανάπτυξη με τη παραγωγή ανακυκλώσιμων προϊόντων. Η Paptic λειτουργεί από το 2015 και έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ειδών συσκευασίας με τα καινοτόμα προϊόντα της.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνογνωσία συμβάλει στη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ανέρχονται σε 8 και ο στόχος της εργοδοσίας είναι σε δύο χρόνια να απασχολεί 50 άτομα. Η επιχείρηση έχει λάβει οικονομική υποστήριξη από το πρόγραμμα Horizon 2020 για να προχωρήσει στην επέκταση της παραγωγικής της δραστηριότητας.

Η Φινλανδία πρωτοπορεί και δημιουργεί νέες πράσινες θέσεις εργασίας. Η χάραξη λοιπόν μια πράσινης πολιτικής βασιζόμενης στη κυκλική οικονομία θα συμβάλει σημαντικά στη αύξηση της απασχόλησης.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση