Καταγγελία για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του προστατευόμενου υδροβιότοπου Αλυκής

Στην καταγγελία ότι το Υποθηκοφυλάκειο Αιγίου, με έγγραφό του στο Υπερταμείο, ζητεί να περάσουν στη δικαιοδοσία του με μεταγραφή 87 στρέμματα του υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου, προχωρεί η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών».

Η συνολική έκταση του υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου είναι 180 περίπου στρέμματα. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 με κωδ. GR 2320006 .

«Ουσιαστικά», σημειώνει η Ομοσπονδία, «θέλουν να πουλήσουν την περιοχή αυτή σε ιδιώτες για παραθεριστική κατοικία. Αυτή είναι η λογική της "ανάπτυξης" που διακατέχει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της χώρας μας».

«Στο στόχαστρό τους είναι και η Δημόσια περιουσία στην θέση "ΜΑΤΙ" της Ακόλης και "ΜΠΟΥΚΑ" Ερινεού», τονίζει.

Η Αλυκή Αιγίου είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση και ο πιο πλούσιος σε βιοποικιλότητα υδροβιότοπος του Κορινθιακού Κόλπου.

«Αυτό που έχει ανάγκη από εμάς είναι η προστασία του και η οικολογική του αναβάθμιση. Εχουν δοθεί διαχρονικά μεγάλοι αγώνες για την σωτηρία και την ανάδειξή του. Θα την υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ας το πάρουν χαμπάρι και οι δανειστές και οι ντόπιοι υπήκοοί τους», προειδοποιεί η Αλκυών και ξεκαθαρίζει «Η Αλυκή Αιγίου δεν πουλιέται».

«Οποιος "επενδυτής" θέλει να δημιουργήσει τουριστικές μονάδες στον Κορινθιακό μπορεί να το πράξει εδώ και τώρα χωρίς μεγάλο κόστος. Υπάρχουν δεκάδες εγκαταλειμμένες τουριστικές επιχειρήσεις με πολύ μεγάλες εκτάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να πωληθεί καμία Δημόσια περιουσία με υδροβιότοπο σε όλες τις περιοχές του Κορινθιακού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καταλήγει καλώντας τους τοπικούς φορείς του Δήμου Αιγιάλειας και την Δημοτική αρχή να προβούν άμεσα σε κινητοποιήσεις των πολιτών «για να υπερασπιστούμε το "στολίδι του Δήμου Αιγιάλειας και όλου του Κορινθιακού"».

Πηγή φωτογραφίας: konmesazos.blogspot.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση