Καταγγελίες της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για συχνές βλάβες στον βιολογικό καθαρισμό

Για μια ακόμα φορά λύματα του βιολογικού καθαρισμού του Βόλου καταλήγουν στο λιμάνι καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Παρόλο που οι βλάβες των αγωγών είναι συνεχείς, κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει για τη διόρθωση αυτής της κατάστασης επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

«Καθόλου δεν μας καθησυχάζουν οι «καθησυχαστικές» ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ που εξισώνουν το πρόβλημα με τη διάθεση των λυμάτων από τον αγωγό στο Αγκίστρι, με αυτό της διάθεσής τους στο λιμάνι. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η διάθεσή τους σε ανοιχτή θάλασσα από το να διατίθενται σε ένα κλειστό οικοσύστημα, όπως αυτό του λιμανιού του Βόλου, έστω και αν ευσταθούν οι διαβεβαιώσεις ότι είναι επεξεργασμένα» επεσήμανε το μέλος της Κώστας Βολιώτης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει από καιρό θέσει το θέμα της κατασκευής εναλλακτικού αγωγού από το βιολογικό καθαρισμό προς το Αγκίστρι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή και μάλιστα τώρα που ακόμα υπάρχουν κονδύλια στο ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα για τα δίκτυα αποχέτευσης. Οι βλάβες είναι πλέον συχνές και θα γίνονται συχνότερες, όσο το δίκτυο θα παλιώνει. Καλούμε τη ΔΕΥΑΜΒ άμεσα να προγραμματίσει την κατασκευή του εναλλακτικού αγωγού, πολύ περισσότερο που σύντομα τα λύματα θα αυξάνονται με την ένταξη και άλλων οικισμών στο σύστημα αποχέτευσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!