Καταπάτηση αιγιαλού: Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα - Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, λέει ο Χατζηδάκης

Το έναυσμα για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις παραλίες και την επιβολή κυρώσεων, όπου δεν διασφαλίζονται όσα προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η εντολή του κ. Χατζηδάκη στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι έλεγχοι, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, να ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από καταγγελίες που υπεβλήθησαν για τη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου πραγματοποίησαν αυτοψίες κατά το διάστημα 21 – 24 Ιουλίου και αφού διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις, προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση