Καταργήθηκαν οι εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών

Καταργεί τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών ο νέος νόμος σχετικά με το «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις». Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), με τον νόμο αυτό (4409/2016 – βλ. εδώ το ΦΕΚ), ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της ΕΕΤΕΜ που αφορούσε την κατάργηση των εξετάσεων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ένωση, «παραμένει σε εκκρεμότητα ένα βασικό αίτημα, το οποίο ετέθη εγκαίρως στον αρμόδιο Υπουργό, αλλά δεν ικανοποιήθηκε, και αυτό είναι η κατάργηση της μεσολάβησης ενός έτους από την κτήση του πτυχίου, για την ένταξη των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι στην Α' Τάξη, μια υστέρηση η οποία είναι αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι πρόκειται για Μηχανικούς απόφοιτους ενός εκ των δύο ισότιμων τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακό και Τεχνολογικό). Η Ένωση θα κινηθεί προς κάθε δυνατή κατεύθυνση, προκειμένου να καταργηθεί αυτή η χρονική υστέρηση και να αποκατασταθεί η ίση αντιμετώπιση, από πλευράς της Πολιτείας, των πτυχιούχων Μηχανικών, όσον αφορά στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, αλλά και να αποφευχθεί ο περιορισμός του ανταγωνισμού στην παροχή υπηρεσιών ενεργειακού επιθεωρητή.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε προς ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους συνάδελφους, ότι απαιτούμενο δικαιολογητικό για την άσκηση της δραστηριότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή (Ν. 4409/2016, άρθρο 55, παρ. 1α, χωρίο γγ), αποτελεί το ΠΤΥΧΙΟ τους – ΔΕΝ απαιτείται, σε καμία περίπτωση, η εγγραφή τους στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του Τ.Ε.Ε.».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση