Κατασκευάζεται αιολικό πάρκο ισχύος 1,2 γιγαβάτ στη Βρετανία

Στη Βρετανία θα βρίσκεται σύντομα το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Η κατασκευή του έργου έκτασης 407 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει ήδη ξεκινήσει από την μεγάλη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ørsted (πρώην Dong), με έδρα τη Δανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αιολικό πάρκο των 1,2 γιγαβάτ κατασκευάζεται 120 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Γιόρκσαιρ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Με την ολοκλήρωσή του, θα είναι σε θέση να παρέχει καθαρή ενέργεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια.

Το έργο με την ονομασία Hornsea Project One, θα διαθέτει 174 κυλινδρικές κατασκευές στήριξης από χάλυβα εγκατεστημένες βαθιά μέσα στον πυθμένα, όπως τα περισσότερα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Τα θεμέλια αυτά, το πρώτο εκ των οποίων έχει ήδη εγκατασταθεί, θα έχουν μήκος 65 μέτρα, διάμετρο 8,1 μέτρων και βάρος περίπου 800 τόνους.

Η κατασκευή πραγματοποιείται από δύο πλοία. Το πρώτο, μεταφέρει και εγκαθιστά τις προαναφερθείσες κατασκευές στήριξης. Το δεύτερο πλοίο εγκαθιστά  τις ανεμογεννήτριες των 7 μεγαβάτ, με ύψος 190 μέτρα η κάθε μία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ανεμογεννήτριες αυτές θα μπορούν να παράγουν 25 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας με μία περιστροφή των λεπίδων τους.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση