Κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ζητεί από τη Volkswagen η EPA

Την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αμερική ζήτησαν από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen οι αμερικανικές αρχές (EPA) ως έναν τρόπο κάλυψης του σκανδάλου σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των Η.Π.Α βρίσκεται σε συνομιλίες με την Volkswagen με στόχο να πετύχει τη συμφωνία για την κατασκευή σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που θα εκπέμπουν έως και 40 φορές λιγότερους ρύπους από το νόμιμο όριο.

Η EPA ζήτησε από την Volkswagen να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκίνητων στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Σατανούγκα και Τενεσί και να βοηθήσει ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικά από τα αυτοκίνητα της Volkswagen διαθέτουν ήδη τις προδιαγραφές για να μετατραπούν σε ηλεκτρικά ή υβριδικά. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν θα ζητηθεί στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να δημιουργήσει καινούργια μοντέλα ή να παραλλάξει τα ήδη υπάρχοντα.

Πέντε μήνες μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις εκπομπές των ρύπων η κορυφαία ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα καταλήξει στην τεχνική λύση για περίπου 600.000 προβληματικά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο αριθμό νομικών απαιτήσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen υποστήριξε ότι θα κάνει τα πάντα για να λύσει την κρίση της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα παράσχει σχετική ενημέρωση για την πρόοδο σχετικά με την αντιμετώπισή της. Η τελική ενημερώσεις από τον πρόεδρο θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Bild am Sonntag.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση